středa 29. října 2014

HALLOWEEN+LUCERNIČKY

Říjen pomalu předával vládu listopadu a nás v sobotu čekal lampiónový průvod kolem ohrobeckých rybníků. Abychom viděli pořádně na cestu, vyrobili jsme si pěkné lucerničky. Zároveň jsme si vyzkoušeli tradiční halloweenský zvyk lovení jablek. To byla vážně veliká legrace. Dokonce se zapojily i maminky.











středa 22. října 2014

ARCHEOLOGOVÉ

18. října 2014 proběhl MEZINÁRODNÍ DEN ARCHEOLOGIE a i my jsme okusili jaké to je, když objevíte například kostru předka. Pravda, byla sice papírová, ale nadšení z jejího sestavení a následného nalepení na čtvrtku bylo neutuchající. Hanka si dokonce od kolegů archeologů půjčila opravdové lidské a zvířecí kosti.

středa 15. října 2014

POŠŤÁCKÁ

Dnes jsme si vyzkoušeli, co všechno musí zvládnout šikovný pošťák. Venku jsme překonávali různé nástrahy (např. obruč, která představovala velikou díru, apod.) a závodili v překážkové dráze. Následně jsme se přesunuli do klubovny na Obecním úřadě, kde si každý z nás vyrobil vlastní pohled. Mezitím nám Tonda prozradil, že první poštovní známka byla vyrobena ve Velké Británii.
Nakonec Hanka pohledy opravdu poslala a nás potěšilo, když jsme je objevili v poštovní schránce.

úterý 14. října 2014

PTÁČCI

U károvské otočky autobusu bylo slyšet krásné ptačí trylkování. Kdopak to tu tak pěkně zpívá, divila se Medvíďátka a následovala zvuk do lesa. Ale žádného ptáčka nemohla najít. Nevadí, řekla si a postavila mu krásná hnízda. Najednou se v okolí objevila spousta barevných vajíček. Medvíďátka všechna posbírala a dala do hnízdeček. Netrvalo dlouho a ze všech se vyklubala krásná ptáčata :o)



JÁJINKA A DRAK

Kája dostala důležitý dopis od panenky Jájinky. Holčičku se žlutými copy unesla hrozná obluda a drží ji ve svém doupěti. Medvíďátka nelenila a ihned se vydala na dobrodružnou cestu za osvobozením. Cestou nacházela nápovědy, které prozradily, že Jájinku má ve svém zajetí drak Bouřlivák. S odvahou sobě vlastní ho přemohla a panenku zachránila. Za odměnu si vyrobila dráčky Dobráčky.

SCHOVÁVANÁ

Dnes se Medvíďata vypravila na průzkum do károvského lesa. Zpočátku byla ostýchavá, ale po chvilce se rozkoukala a hned zamířila ke studánce. Zde se snažila pouštět lístky po vodě, ale proud byl poměrně slabý a lístečky se často zastavovaly. " Nic na plat", řekla si a vrátila se zpět do lesa. Zatímco si hrála na schovávanou, ukryla se i ostatní zvířátka. Medvíďátka jsou však velmi šikovná a velmi brzy je všechna našla. Některá se jim zalíbila natolik, že si je vyrobila z kaštánků a špejlí.